Στο πλαίσιο των δράσεων Δια Βίου Μάθησης το ΚΠΕ Δραπετσώνας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μείωση των οικιακών απορριμμάτων: το παράδειγμα της κομποστοποίησης». Η ημερίδα απευθύνεται σε 90 ενήλικες. Θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας το Σάββατο 4-2-2012 και θα έχει διάρκεια 7 ώρες (8.30-15.30).

Η ημερίδα απευθύνεται σε πολίτες και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερωθούν για το γενικό θέμα της μείωσης των οικιακών απορριμμάτων καθώς και της πρακτικής της κομποστοποίησης. Στο πρώτο μέρος θα συζητηθεί το θέμα των παραγόντων που ενισχύουν ή αναστέλλουν την ανακύκλωση, καθώς και καθημερινές πρακτικές ανακύκλωσης. Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στον κήπο του ΚΠΕ όπου οι εκπαιδευόμενοι θα κατασκευάσουν ένα μικρό οικιακό κομποστοποιητή με υλικά που θα παρέχει το ΚΠΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 210-4618297, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Οδηγίες πρόσβασης στο ΚΠΕ Δραπετσώνας και πληροφορίες: www.kpedrapetsonas.gr

Πρόγραμμα

8.30 ? 9.00: Προσέλευση - εγγραφές

9.00 ? 9.30: Κ. Μπαζίγου, Στοχοθεσία της ημερίδας

9.30 ? 10.30: Αθ. Ιωάννου, Φυσικός, MSc, (Υποψ. Διδάκτορας Χαροκόπεου Πανεπιστημίου) «Παράγοντες που επηρεάζουν τη συμμετοχή στην ανακύκλωση των αστικών στερεών αποβλήτων»

10.30 ? 11.00: Χρ. Χρόνη, Γεωπόνος, MSc, (Υποψ. Διδάκτορας Χαροκόπεου Πανεπιστημίου) «Η κομποστοποίηση στην πράξη: εφαρμογές και προοπτικές στο οικιακό περιβάλλον και σε μονάδες διαχείρισης».

11.00 ? 12.00: Εργαστήριο: «Το τρίπτυχο μειώνω ? επαναχρησιμοποιώ ? ανακυκλώνω μέσα από καθημερινές πρακτικές (Σμ. Βασιλοπούλου ? Στ. Τριανταφύλλου : εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ)

12.00 ? 12.30: Διάλειμμα (καφές ? τσάι ? κουλουράκια ? κέικ)

12.30 ? 14.30: Κυλιόμενα εργαστήρια Εργαστήριο 1ο: «Μελέτη έτοιμου κοσμπόστ στον κήπο και το εργαστήριο». (Δ. Στροφύλας ? Στ. Τριανταφύλλου : εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ) Εργαστήριο 2ο: «Κατασκευή κομποστοποιητή» (Χρ. Χρόνη : γεωπόνος, Περ. Τσιμάκη, Σμ.Βασιλοπούλου : εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ)

14.30 ? 15.30: Ελαφρύ γεύμα

 

Κατεβάστε τις Παρουσιάσεις του Σεμιναρίου:

Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.