Επιμορφωτική Ημερίδας Συνεκπαίδευσης: 10 Οκτωβρίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Δραπετσώνας υλοποίησε επιμορφωτική ημερίδα συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών και εννιαμελούς ομάδας μαθητών/τριών με νοητική υστέρηση και αυτισμό του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» ΝΠΙΔ.  Η ημερίδα υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας, κατόπιν πρόσκλησης του Σωματείου «Η ΑΡΓΩ» (αρ. πρωτ. 2/3-9-2018) το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αρ. απ. ΚΠ 182684/18.9.87), στις 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 8.30-13.30.

Στην ημερίδα με θέμα: «Μειώνω; Επαναχρησιμοποιώ; Ανακυκλώνω; …. μαθητές και δάσκαλοι μαζί .. μαθαίνουμε για τη διαχείριση απορριμμάτων», υλοποιήθηκαν επιλεγμένα βιωματικά εργαστήρια, ειδικά προσαρμοσμένα για τις ανάγκες της ημερίδας, από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Δραπετσώνας «Νοιάζομαι για τους θησαυρούς της γης : μειώνω, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω» και «Φυσικοί πόροι και διαχείριση απορριμμάτων».

 Το εν λόγω Σωματείο προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση και ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγους ναυτικών με έδρα τον Πειραιά. Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν – κατά κύριο λόγο και με προτεραιότητα- σε οικογένειες Ναυτικών.

 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020», Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.

 

Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.